Digital mobbing, nettvett og dataspill

Vi ser en økning i antall tilfeller med mobbing på nett og uheldig publisering av informasjon via Facebook, Instagram, Kiwi, Snapchat, Kik og andre sosiale medier. Vi ser også en økning i antall mindreårige som spiller dataspill med 18-årsgrense. Vil du vite mer?

OPUS Vesterålen/Hadsel videregående skole og fagskole tilbyr følgende foredrag for følgende målgrupper:

 • Elevforedrag - Klikk for stort bildeElever mellomtrinn, ungdomstrinn, videregående skole, høgskole/universitet.
  Vi tilbyr et holdningsskapende foredrag / kurs tilpasset elever på de ulike trinn og tar sterke virkemidler i bruk for å åpne øynene til elevene/studentene.

   
 • Foreldreforedrag - Klikk for stort bildeForeldre/foresatte
  Vi tilbyr skreddersydde foredrag / kurs for foreldre og foresatte der vi i tillegg til å sette fokus på digital mobbing også retter søkelyset mot voldelige dataspill, nettsteder og aktuelle apper. Vi ser at det beste er å nå både ungdom og foreldre/foresatte.

   
 • Foredrag politikere - Klikk for stort bildeKommune- og fylkespolitikere
  Vi tilbyr foredrag for politikere med fokus på sosiale medier, hva som er privat / offentlig og på forebygging av netthets og digital mobbing.


   

Michal Solheim foredrag - Klikk for stort bildeForedragsholder er Michal Solheim
Solheim har i mer enn ti år jobbet med temaer som digital mobbing, personvern, trygg nettbruk og dataspill. Han holder rundt 100 foredrag i året fra nord til sør i landet. - For å nå gjennom til ungdommen er han direkte og kaller en spade for en spade. Hovedbudskapet til de voksne er at deres deltakelse i de unges nettverden er viktig og riktig. Han viser aktuelle filmer fra spillene slik at foresatte selv kan se hva deres barn og ungdommer spiller.

Noen referanser:
Gard- Skåredalen- Austrheim skoler i Haugesund, Haukerød skole og Byskolen i Sandefjord, Stortangen skole i Lierne, Lakselv barneskole, Lakselv ungdomsskole, Lakselv vgs, Moldjord skole i Beiarn, Hadsel vgs, Aust-Lofoten vgs, Vest-Lofoten vgs, Andøy vgs, Meløy vgs, Fauske vgs, Saltdal vgs, Sjøvegan vgs, Narvik vgs, Øksnes ungdomsskole, Holmstad skole, Sortland ungdomsskole, Holand skole, Steine skole, Straumen skole, Glomfjord skole, skoler i Voss, Berlevåg skole, Værøy skole, Træna skole, Tana, Ølen, Storsteinnes, Malangen, Nordkjosbotn, Laksvatn, Storfjord, Lenangen, Lyngseidet, Skibotn.

Se video om elevforedrag

 

Se video om foredrag for politikere

Fant du det du lette etter?
Michal Solheim
Konsulent