Digital mobbing, nettvett og dataspill

Vi ser en økning i antall tilfeller med mobbing på nett og uheldig publisering av informasjon via Facebook, Instagram, Kiwi, Snapchat, Kik og andre sosiale medier. Vi ser også en økning i antall mindreårige som spiller dataspill med 18-årsgrense. Vil du vite mer?

OPUS Vesterålen/Hadsel videregående skole og fagskole tilbyr følgende foredrag for følgende målgrupper:

 • Elevforedrag - Klikk for stort bildeElever mellomtrinn, ungdomstrinn, videregående skole, høgskole/universitet.
  Vi tilbyr et holdningsskapende foredrag / kurs tilpasset elever på de ulike trinn og tar sterke virkemidler i bruk for å åpne øynene til elevene/studentene.

   
 • Foreldreforedrag - Klikk for stort bildeForeldre/foresatte
  Vi tilbyr skreddersydde foredrag / kurs for foreldre og foresatte der vi i tillegg til å sette fokus på digital mobbing også retter søkelyset mot voldelige dataspill, nettsteder og aktuelle apper. Vi ser at det beste er å nå både ungdom og foreldre/foresatte.

   
 • Foredrag politikere - Klikk for stort bildeKommune- og fylkespolitikere
  Vi tilbyr foredrag for politikere med fokus på sosiale medier, hva som er privat / offentlig og på forebygging av netthets og digital mobbing.


   

Michal Solheim foredrag - Klikk for stort bildeForedragsholder er Michal Solheim
Solheim har i mer enn ti år jobbet med temaer som digital mobbing, personvern, trygg nettbruk og dataspill. Han holder rundt 100 foredrag i året fra nord til sør i landet. - For å nå gjennom til ungdommen er han direkte og kaller en spade for en spade. Hovedbudskapet til de voksne er at deres deltakelse i de unges nettverden er viktig og riktig. Han viser aktuelle filmer fra spillene slik at foresatte selv kan se hva deres barn og ungdommer spiller.

Noen referanser:
Gard- Skåredalen- Austrheim skoler i Haugesund, Haukerød skole og Byskolen i Sandefjord, Stortangen skole i Lierne, Lakselv barneskole, Lakselv ungdomsskole, Lakselv vgs, Moldjord skole i Beiarn, Hadsel vgs, Aust-Lofoten vgs, Vest-Lofoten vgs, Andøy vgs, Meløy vgs, Fauske vgs, Saltdal vgs, Sjøvegan vgs, Narvik vgs, Øksnes ungdomsskole, Holmstad skole, Sortland ungdomsskole, Holand skole, Steine skole, Straumen skole, Glomfjord skole, skoler i Voss, Berlevåg skole, Værøy skole, Træna skole, Tana, Ølen, Storsteinnes, Malangen, Nordkjosbotn, Laksvatn, Storfjord, Lenangen, Lyngseidet, Skibotn.

Se video om elevforedrag

 

Se video om foredrag for politikere

Michal Solheim
Konsulent